Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Κι όμως ανάμεσά μας ζουν και…… μαϊμού εθελοντές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο, έχουν εμφανισθεί κάποιοι "πονηροί" οι οποίοι συνειδητά και εσκεμμένα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την έννοια του εθελοντισμού. Φυσικά προς ιδίων όφελος.
Θεωρώ πως οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε λίγο αυτή την λέξη.    
    Δεν πρέπει να μπερδεύουμε τον εθελοντισμό ή τον αλτρουϊσμό ή την αλληλεγγύη, με την εργασία ή με τις πολιτικές επιδιώξεις κάποιων σφετεριστών της λέξεως.

​    Πολλοί ...........................

έμμισθοι υπάλληλοι, κάποια δημόσια πρόσωπα, ή ακόμη και ορισμένοι που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν πολιτικά οφέλη ή πολιτικές επιδιώξεις, λένε προκειμένου να αυτοπροβληθούν: "θα πάω να προσφέρω εθελοντικά".
   Όχι ρε φιλαράκι, δεν είσαι……. εθελοντής, .
   -Είσαι σφετεριστής μία έννοιας την οποία ποτέ σου δεν κατάλαβες.
   -Είσαι αυτός που καπηλεύεται την λέξη, με απώτερο σκοπό το προσωπικό σου όφελος, την κοινωνική καταξίωσή σου, την υπηρεσιακή σου εξέλιξη, τις ψηφοθηρικές βλέψεις σου, ή ακόμη και το οικονομικό σου όφελος,      
   Ο εθελοντισμός καλέ μου φίλε,  σημαίνει προσφέρω με όλη μου την ψυχή, είναι παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μου, αγάπη για τον τόπο μου. Είναι το έκδηλο ενδιαφέρον για το μέλλον των παιδιών μας. 
   Ο εθελοντισμός δεν είναι το τραίνο στο οποίο επιβιβάσθηκες ως λαθρεπιβάτης, πιστεύοντας ότι με την προσφορά δωρεάν εργασίας, θα εκπληρώσεις τους στόχους σου ως προς την εκπλήρωση των φιλοδοξιών σου,  της επαγγελματικής σου αποκατάστασης, ή της υπηρεσιακής σου εξέλιξής. ,Μήτε να καλύψεις τις βιοτικές σου ανάγκες.
   Τούτος ο χώρος έχει ανάγκη από συνειδητοποιημένους ανθρώπους, όχι από…..κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: