Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Δήμος Ωρωπού:Η ατομική και πρωτίστως η κοινωνική ευθύνη

Η ιστορία του κορονοїού έφερε στην επικαιρότητα τη λέξη «ευθύνη» στην ατομική και στην κοινωνική της εκδοχή. Λοιμωξιολόγοι και δημοσιογράφοι την έχουν εντάξει στο λεξιλόγιό τους, για να αφυπνίσουν το φιλότιμο και την αυτοπειθαρχία – στοιχεία απαραίτητα για να εφαρμοστούν τα μέτρα  για να βγούμε με τις μικρότερες απώλειες από αυτή την περιπέτεια.
Η πλειονότητα του κόσμου φαίνεται να προσαρμόζεται σε αυτή νέα κατάσταση,ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ,έδειξε για άλλη μια φορά  ανωριμότητα και έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του, αλλά και τη ζωή των άλλων.Μιά κινούμενη ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια όλων μας.
Πολιτικό ζώο ο άνθρωπος έχει και ένστικτα που τον γυρίζουν πίσω. Παρά τις προόδους σε διάφορους τομείς της ζωής του, στα κύτταρά του κρύβονται αισθήματα και αναμνήσεις της πρωτοїστορίας του. Κι όταν έρθουν στην επιφάνεια αναταράσσουν σχετική ηρεμία που επετεύχθη με τόσο κόπο. Το κοινωνικό συμβόλαιο κοντεύει να αχρηστευθεί.
Ομως αυτή η αναταραχή οφείλεται και σε άλλους λόγους: κοντόφθαλμα συμφέροντα ατόμων και ομάδων, υπερφίαλα σχέδια ηγετών....σιγά τους ηγεμονίσκος.... και κάθε είδους φανατισμοί συναποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που δυναμιτίζει τα θεμέλια της κοινωνίας. Ανερμάτιστα προσχήματα, ακατάσχετη απληστία, ασυγκράτητη αφροσύνη οδηγούν σε εκρηκτικές καταστάσεις και βάζουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και κάποτε, την ίδια τη ζωή των ανθρώπων.Τότε είναι που η κοινωνία πρέπει να δράσει συλλογικά....Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΧΙ ΕΓΩ Ο ΠΙΟΥ........

Δεν υπάρχουν σχόλια: