Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Ωρωπού: Έρχεται η διασταύρωση των τετραγωνικών για τα δημοτικά τέλη

Ένα βήμα πιο κοντά στην ομογενοποίηση των φόρων επί των ακινήτων που επιβάλλονται για λογαριασμό του κράτους και των Δήμων βρίσκεται το Υπουργείο Οικονομικών μετά την ψήφιση του νόμου που προβλέπει την διασταύρωση των στοιχείων που δηλώνουν οι φορολογούμενοι με τα στοιχεία που διαθέτουν οι Δήμοι.


Το θέμα απασχολεί καιρό τώρα το Υπουργείο Οικονομικών καθώς διαπιστώνουν ότι οι δηλώσεις Ε9 με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων περιέχουν μεγάλες αποκλίσεις στην εμβαδομέτρηση σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλώσει οι Δήμοι στα τιμολόγια της ΔΕΗ και πληρώνονται τα δημοτικά τέλη.
Το Υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί ένα πλέγμα διασταυρώσεων στοιχείων από τη ΔΕΗ (Δήμους), Ε9 και Κτηματολόγιο με στόχο την “αποκάλυψη” των κρυφών τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου οι φόροι επί των ακινήτων να αποκτήσουν μια σταθερή βάση, κοινή για όλες τις περιπτώσεις.
Εάν τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν δηλωθεί στο Ε9 είναι λιγότερα από αυτά που υπάρχουν στο αρχείο της ΔΕΗ – δοσμένα από τους Δήμους – τότε οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά όλους τους φόρους και τα τέλη που προκύπτουν από αυτή την διαφορά με προσαύξηση, ως ποινή, για την παράλειψη. Αντίθετα εάν τα τετραγωνικά μέτρα στη ΔΕΗ είναι λιγότερα από αυτά του Ε9 τότε οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μικρότερο φόρο επί των ακινήτων.
Τα ρουσφέτια παίρνουν τέλος.......έτσι δεν είναι κοινοτάρχη Συκαμίνου;;;;;;;;
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικοποίησης των τετραγωνικών η Νέα Δημοτική αρχή θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα της διατήρησης της τιμής ανά τετραγωνικό ή της μείωσης.Το σγουρό είναι ότι τα τετραγωνικά που θα προκύψουν από τη διασταύρωσή θα είναι πολλαπλάσια των σημερινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: