Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ: Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες

Χρήστος Μπουλέκος
«O Δήμος Ωρωπού πρέπει να κερδίσει τις χαμένες του ημέρες»

Ως ενεργός πολίτης έμαθα να μην μηδενίζω και να μην απαξιώνω κανέναν. Αλλά και να μην σιωπώ μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.
Ο Δήμος Ωρωπού χρειάζεται μια νέα νέα δημοτική αρχή, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατάλληλο πρόγραμμα για την αντιμετώπισή τους.
Με σύνθεση και όχι σύγκρουση.
Με πρωτοπορία και όχι οπισθοδρόμηση.
Με ουσία και όχι κενά λόγια.
Οι πολίτες βλέπουν τον τόπο τους να φτωχαίνει και να ασφυκτιά καθημερινά, εγκλωβισμένο στην αδράνεια και την έλλειψη στρατηγικής.
Κουράστηκαν να ακούν μεγάλα λόγια και να βλέπουν τις συγκρούσεις να αποτελούν τον κανόνα στο δημόσιο βίο
Απαιτούν έργο και πράξεις.
Θέλουν να γίνει ο Δήμος λειτουργικός, αποτελεσματικός, φιλικός.
Θέλουν ο Δήμος Ωρωπού να προχωρά, με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης, του πολιτισμού, της δημοκρατίας και ένα δήμο ασπίδα προστασίας απέναντι για κάθε δημότη.
Και τέλος θέλουν μια ξεκάθαρη προοπτική. Μια απάντηση για το πως αυτός ο τόπος θα αλλάξει, πως θα δώσει τη δυνατότητα να δουλεύουμε και να ζούμε σε αυτόν με αξιοπρέπεια.
Ήρθε η ώρα εμείς οι ίδιοι να σχεδιάσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη του Δήμου μας, ώστε να αφορά, ίσα και δίκαια όλες τις δημοτικές ενότητες, όλες τις περιοχές με σεβασμό στα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους, στις πραγματικές τους ανάγκες.
Σε αυτές τις εκλογές κρίνονται πολλά. Δεν καλούμαστε απλά να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι διαχειριστές ενός δημόσιου οργανισμού.
Καλούμαστε να μετατρέψουμε το Δήμο Ωρωπού σε ένα δήμο πρωτοπόρο και καινοτόμο. Και επιλέγουμε να βάλουμε στο τραπέζι ακόμα και τα μεγάλα ζητήματα για το μέλλον αυτής της πόλης, χωρίς τη δικαιολογία ότι αυτά δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για τους λόγους αυτούς στοχεύουμε και διεκδικούμε ένα δήμο κοινωνικό και αλληλέγγυο, που θα στηρίζει την παραγωγική και οικονομική ανάταξη , τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους νέους, τους ηλικιωμένους και όλους όσους δοκιμάζονται σήμερα καθημερινά.
Χρειάζεται μία νέα συμφωνία με τους πολίτες στη βάση αρχών και αξιών, για να μπορέσει να αλλάξει. Αυτή η συμφωνία ξεκινάει από τις γειτονιές, από τις δημοτικές ενότητες, από τα χωριά μας, από τους χώρους δουλειάς, από τη νεολαία μας. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με κάθε πολίτη, με κάθε συλλογικότητα και να ακούσουμε κάθε αίτημα για αλλαγή.
Ήρθε η ώρα έμπειροι αλλά και νέοι ικανοί άνθρωποι, από όλο το φάσμα του δημοκρατικού τόξου, να συνεργαστούν πάνω σε ένα απτό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Η επόμενη μέρα στην Αυτοδιοίκηση απαιτεί να κάνουμε το Δήμο πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας και όχι χώρο αντιπαράθεσης και διχασμού.
Ο Δήμος Ωρωπού δεν αντέχει ούτε μία μέρα χαμένη.Με αισιοδοξία και πίστη αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει καλύτερος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΙ