Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Θα σκάσω !!!οι Αρβανίτες και οι Πόντιοι κλαίνε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Ο εθνικισμός σε έξαρση;;;;;;και από ποιους;;;;από τους Αρβανίτες;;;από τους Βλάχους;;;από τους Πόντιους;;;από τους Σαρακατσάνους;;;από τους Εβραίους;;; Σοβαρευτείτε!!!
Ποιος έχει το δικαίωμα να επιβάλει  σε ένα λαό να μή αυτοπροσδιορίζεται;;;;;;;;;;;;; Ως Μακεδόνας με γλώσσα την Μακεδονική !!!!!!!!!
***Το 1924 υπογράφηκε µεταξύ των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Βουλγαρίας, Πολίτη και Καλφόφ, πρωτόκολλο που αναγνώριζε την ύπαρξη  µειονότητας στην Ελλάδα και τα ανάλογα δικαιώµατα ενώ προηγουμένως η Βουλγαρία είχε δεσμευθεί βάσει της συνθήκης του Νειγύ(1919) για την προστασία των Ελλήνων στα εδάφη της. Στη συνέχεια και κάτω από τις υποχρεώσεις της προς την Κοινωνία των Εθνών η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση αλφαβηταρίου για τους σλαβόφωνους, το λεγόµενο Abecedar, το οποίο χρησιµοποιούσε λατινικούς χαρακτήρες. Το Abecedar (Αμπετσένταρ) ήταν αλφαβητάριο που τυπώθηκε για πρώτη φορά από την ελληνική κυβέρνηση το Μάιο του 1925 με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στη διδασκαλία του σλαβόφωνου πληθυσμού της βόρειας Ελλάδος. Υποβλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών ως δείγμα συμμόρφωσης της Ελλάδας απέναντι στη Συνθήκη των Σεβρών.Το έργο της σύνταξής του ανατέθηκε στον εθνολόγο και γλωσσολόγο Γεώργιο Σαγιαξή και στους φιλόλογους Ιωσήφ Λαζάρου και Παπαζαχαρίου. Η πρώτη έκδοσή του ήταν γραμμένη στο γλωσσικό μακεδονικό ιδίωμα που ομιλούνταν κυρίως στις περιοχές της Φλώρινας και του Μοναστηριού(Μπίτολα) χρησιμοποιώντας λατινικούς χαρακτήρες. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, η χρήση λατινικών χαρακτήρων θα διευκόλυνε την εκμάθηση.
*****Όλοι οι Αρβανίτες στη Πλατεία της Θήβας να βροντοφωνάξουμε η Μακεδονία και η Βόρεια Ήπειρος είναι Ελληνική****Θυμήθηκα τον Καντιώτη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: