Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Καλό ταξίδι Αντρέα

Έφυγε από κοντά μας ο Ανδρέας-ο "καφετζής" μας καλό ταξίδι.
            Είχα γράψει πριν τρία χρόνια.....

Ευτυχώς έχουμε και εσένα ,αγαπητέ Αντρέα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο Αντρέας προσπαθεί να ξυπνήσει !!!!!!!!!!!! Ο Αντρέας ξύπνησε!!!!!!!!!!!!!!!! Ο Στέλιος,η "τσουτσού" του διαδικτύου!!!!!!!! Ο "καθηγητής-Παναγιώτης" της πρέφας με κλειστά μάτια ,μόλις σολάρισε!!!Στο πάγκο ο Βαγγέλης σε άριστη φυσική κατάσταση,αφού τα θερμά μπάνια της Αιδηψού του έκαναν καλό!!!!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της δημοτικής αρχής Ωρωπού να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης διοίκησης του κ. Οικονομάκου, που ψηφίστηκε την 10η Ιουλίου 2013, για τη δημιουργία «Σταθμού Μεταφόρτωσής Απορριμμάτων (ΣΜΑ)» πλησίον του λατομείου στο Μαρκόπουλο, στην θέση «ΚΟΡΑΚΑ». Τίθενται σε κίνδυνο τόσο η υγεία των κατοίκων της περιοχής όσο και το περιβάλλον.

Η μελέτη αυτή, σε τίποτα δε περιγράφει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, ενώ το έργο χωρίζεται σε δύο στάδια υλοποίησης, μόνο το πρώτο στάδιο είναι επιλέξιμο για χρηματοδότηση και το δεύτερο στάδιο δεν προσδιορίζεται πότε και πως θα χρηματοδοτηθεί. Η πρώτη φάση του έργου είναι ελλιπείς ως προς την υποδομή που πρέπει να υπάρχει, αφού μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μόνο ένα container για την μεταφορά των απορριμμάτων προς το ΧΥΤΑ Φυλής. Αυτό σημαίνει ότι τα απορρίμματα που εν τω μεταξύ θα συλλέγονται, θα αποτίθενται στον χώρο με συνέπεια την δημιουργία ανεξέλεγκτης χωματερής.

Τις ανησυχίες μας ενισχύει το γεγονός ότι ενώ στη μελέτη για την δημιουργία του ΣΜΑ αναφέρεται ότι το έργο «…θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Καλλικρατικού δήμου Ωρωπού…», στην πρόσφατη απόφαση για την αγορά οικοπέδου πλησίον του λατομείου στο Μαρκόπουλο για την εγκατάσταση του ΣΜΑ αναφέρεται ότι «…το προτεινόμενο έργο θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής…», την στιγμή μάλιστα που προγραμματίζεται και το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο σχεδιασμός αυτός είναι δεμένος με την λειτουργία του δήμου ως Ανώνυμη Επιχείρηση. Στην πραγματικότητα είναι η υλοποίηση του προγράμματος «Καλλικράτης» και ανοίγει ο δρόμος για την επιχειρηματική διαχείριση των απορριμμάτων από δήμους, ιδιώτες και τις μεταξύ τους συμπράξεις. Είναι η εφαρμογή της πολιτικής που παραδίδει την διαχείριση των απορριμμάτων στο κεφάλαιο και τον λογαριασμό στον λαό, που υπαγορεύεται από την Ε.Ε. και τις αστικές κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλιότερα, ΣΥΡΙΖΑ σήμερα).

Στην περιοχή μας, αυτό σημαίνει ότι είτε ο δήμος εκμεταλλεύεται τα έσοδα από τη διαχείριση των σκουπιδιών, είτε ιδιώτης, αυτοί που θα πληρώνουν δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη θα είναι οι δημότες. Ήδη είναι στα σκαριά η υλοποίηση πολιτικών όπως το «χαράτσι ταφής», δηλαδή να πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ για την ταφή απορριμμάτων ή η πολιτική του «πληρώνω όσο πετάω» στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, την στιγμή που στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια οι βιομηχανίες χωρίς κανέναν έλεγχο και περιορισμό, καταστρέφουν το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα και την υγεία μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο καταψήφισε τη μελέτη (απόφαση 150/2013 ΔΣ Ωρωπού) αλλά με επιχειρήματα αποκάλυψε τον σχεδιασμό της τότε διοίκησης του κ. Οικονομάκου, που υλοποιεί σήμερα η διοίκηση Ρούσση.

Όμως αξίζει να σημειωθεί η θέση των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων επί της συγκεκριμένης μελέτης:

H τότε διοίκηση Οικονομάκου ήταν αυτή που παρουσίασε την εν λόγω μελέτη και την υπερψήφισε.
Η σημερινή διοίκηση Ρούσση είναι αυτή που υλοποιεί αυτούσια την μελέτη Οικονομάκου.
Η παράταξη του κου Γιασημάκη ψήφισε «ΠΑΡΩΝ» στην ονομαστική ψηφοφορία επί της μελέτης.

Οι όποιες σημερινές διαφωνίες τους αφορούν την τιμή της αγοράς του οικοπέδου και όχι τη μελέτη και την λειτουργία του ΣΜΑ.

(1/2)
http://www.maximipoli.gr/?p=22316

Ανώνυμος είπε...

(2/2)
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα στην Περιφέρειά μας πρέπει να σχεδιαστεί με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων, στους φυσικούς πόρους, το λαϊκό εισόδημα.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων, την ιδιωτικοποίηση, στα ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης.

Διαφωνούμε με την μετατόπισή των βαρών στις πλάτες των δημοτών μας μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη αλλά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Καταγγέλλουμε την δημιουργία «ΣΜΑ-Χωματερής» καθώς τίθενται σε κίνδυνο τόσο η υγεία των κατοίκων της περιοχής όσο και το περιβάλλον.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η υλοποίηση της.

Να έρθει νέα μελέτη που να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Φεβρουάριος 2017,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

http://www.maximipoli.gr/?p=22316