Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: η μεγάλη Λαική παράταξη της Αριστεράς

Τσίπρας: Ανοίγω τον ΣΥΡΙΖΑ -Τέλος στην παραλειτουργία μέσα στον κόμμα

Την πρώτη του ομιλία μετά τις εκλογές και μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή , καλώντας τα μέλη να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ «τη μεγάλη λαϊκή παράταξη  της Αριστεράς», αρχής γενομένης από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου.
Κάνοντας ένα γενναίο "άνοιγμα", ο πρωθυπουργός είπε πως για να πετύχει το κόμμα μας τους πολιτικούς του στόχους, στη νέα περίοδο, πρέπει και αυτό να αλλάξει."Να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος. Να λειτουργεί ως πραγματικό κύτταρο της κοινωνίας".
Όπως είπε, οι προσυνεδριακές διαδικασίες πρέπει να είναι "ανοιχτές στους πολίτες που πιστεύουν σ' εμάς και θέλουν να συμμετάσχουν, ανεξάρτητα αν για δεκαετίες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και Νέα Δημοκρατία.
"Να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν άλλαζαν την ψήφο τους, αν δεν έρχονταν σε μας, εμείς σήμερα δεν θα βρισκόμασταν στην κυβέρνηση", επεσήμανε και ανέφερε πως η αντιστοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της ελληνικής κοινωνίας.
Θέλουμε κόμμα ανοιχτό -Η πολιτική της καχυποψίας τελείωσε
Ειδικότερα, μιλώντας για το ποιο πρέπει να είναι το κόμμα, είπε: "Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό στο περιβάλλον του και τα κοινωνικά κινήματα γύρω του. Ένα κόμμα ανοιχτό στις νέες και τους νέους. Όχι ένα κόμμα, κλειστό γραφειοκρατικό οργανισμό αναπαραγωγής των στελεχών του. Αυτό σημαίνει ν' ανοίξουν, οι οργανώσεις μελών σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημά μας και συμφωνούν προγραμματικά και πολιτικά με τις θέσεις μας".
Δεν παρέλειψε δε, να....φωτογραφήσει κάποιους λέγοντας ότι "η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, είτε, ενδεχομένως, με το σκεπτικό του «λίγοι και καλοί», έληξε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη".
«Η παραλειτουργία του κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε»


Δεν υπάρχουν σχόλια: