Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

"Θώτσι Άντσι Γιώτσι",όπως "Τάτσι Μήτσι Κώτσι"

Ετυμολογικά η έκφραση αυτή που χρησιμοποιείται ως επίρρημα, με ίσως το μοναδικό χαρακτηριστικό ότι αποτελείται από τρεις δισύλλαβες λέξεις ομοιοκατάληκτες, φέρεται να προέρχεται από την σλαβική¹, ή αρβανίτικη γλώσσα² όπου και οι τρεις αυτές αποτελούν υποκοριστικά ονομάτων. Τάτση υποκοριστικό του Παναγιώτη(Θωμάς), Μίτσι ή Μήτση υποκοριστικό του Δημήτρης(Ανδρέας), (στην ελληνική υφίσταται το υποκοριστικό Μήτσος), και Κώτση υποκοριστικό του Κωνσταντίνου(Γιώργος), που πολύ πιθανό να ήταν περιώνυμοι ληστές που δρούσαν σε κοινή συνεννόηση ταχύτατα*.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Νέο Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας για την διαφήμιση του blog στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Πραγματικά πίστευα ότι η αλμύρα θα σας είχε κάνει λίγο νόστιμους...τελικά η αλμύρα σας τρύπησε την λαμαρίνα!!!!!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Κώστα...ποιούς νόστιμους...αυτοί δεν νοστιμεύουν ούτε αν τους βάλεις σε μαρινάδα!!!! παλι καλα που μπηκατε κι εσεις οι ορεινοι στον δήμο κι αποκτησε ενδιαφερον ο δημοσιος διαλογος

Ανώνυμος είπε...

απο τις μεγαλυτερες κονομες του δημου ειναι τα ΚΑΠΗ. οι αποτυχημενοι απο καθε αποψη εχουν γινει ιδιοκτητες των ΚΑΠΗ. βλαχοδημαρχε στο ιδιο καζανι μεσα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΕΛΟΣ.ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..............

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ. ΚΟΥΛΑΜΑΡΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ; Ο ΝΤΑΟΥΝΗΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΡΟΥΣΣΗ-ΔΕΔΕ ΚΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΔΕΔΕ-ΒΑΘΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ!!Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΔΕΔΕ ΓΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜ ΚΤΙΡΙΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΒΑΘΗ ΝΟΙΚΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ.ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!!!ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???

Ανώνυμος είπε...

Το παραθέτω όπως το βρήκα στη Μάχιμη Πόλη (http://www.maximipoli.gr/?p=14416#comment-13412):

"Μετά από δύο χρόνια λοιπόν και ένα χρόνο διοίκησης Θ. Ρούσση και με Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών τον κ. Δέδε, το νηπιαγωγείο παραμένει παράνομο (χωρίς αδειοδότηση), και με νέες παράνομες αίθουσες να εγκαθίστανται στη Δ. Κ. Αφιδνών, και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Γήπεδο. Κύριε Δέδε, κύριε Ρούσση, η αντιπολίτευση εκείνα τα χρόνια ήταν εύκολη (ήσασταν στην απέξω). Τώρα γιατί συνεχίζετε με τη λογική του κυρίου Οικονομάκου και του κυρίου Πάντου, που τόσο σας ενοχλούσε τότε;"

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ..Ο ΚΑΡΙΝΟΣ[ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ] ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΟΥΖΑ.. ΚΑΘΕΤΑΙ?ΧΑ ΧΑ ΧΑ.20%ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ..ΧΑ ΧΑ ΧΑ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Κ'ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ..ΧΑ ΧΑ ΧΑ.ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..ΧΑ ΧΑ ΧΑ.ΚΑΘΕ 2 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ?ΧΑ ΧΑ ΧΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟ.