Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σωστή η προσπάθεια του Δήμου Ωρωπού για τα "νερα"....αλλά!!!

Παράταση της ρύθμισης με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την καταβολή οφειλών προς το δημόσιο και τους Δήμους γιά ενα μήνα.
Επί της ουσίας σε σχέση με οφειλές των δημοτών η προσπάθεια του Δήμου είναι "φιλότιμη",αλλά έχει δυο αναγνώσεις!!!!!!!!και πολλά ερωτήματα.
Η μια ανάγνωση έχει να κάνει με την διευκόλυνση των δημοτών να ρυθμίσουν τα χρέη τους από τέλη τα οποία λιμνάζουν εδώ και πολλά χρόνια στις πρώην κοινότητες και τώρα στον ενιαίο Δήμο,αναδεικνύοντας την ανικανότητα των προηγουμένων δημοτικών και κοινοτικών αρχών να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη,φοβούμενοι το πολιτικό κόστος ,σε μια εποχή που οι περισσότεροι είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το έκαναν,ενώ σήμερα,τι να πρώτο ρυθμίσεις!!!!!!
Η δεύτερη ανάγνωση είναι η προσπάθεια του Δήμου σε μια εποχή που δεν υπάρχει Φράγκο να "λαδώσει" τα ταμεία με 500.000χιλ ευρώ τον μήνα από την ρύθμιση !!!!!όταν μέχρι και σήμερα.η πληρωμή ακόμη και των υπαλλήλων να γίνεται με την ψυχή στο στόμα και με δυσκολία την ύστατη στιγμή!!!!Ερε ψιλικατζίδικα που θα ανοίξουν!!!!!!Θα πληρωθεί και η έμμισθη πέννα του Ωρωπού!!!!
Αυτά όλα όμως για να γίνουν και ο κόσμος να μην συνωστίζεται,να μην διαπληκτίζονται και να μην ξανασυμβούν γεγονότα με την παρουσία Αστυνομικών οργάνων,ο ενιαίος Δήμος Ωρωπού έχει την υποχρέωση να ξεκαθαρίσει τις πραγματικές οφειλές από τις παραγεγραμμένες με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά να προβαίνει στην ρύθμιση οφειλών!!!!!
Η νομοθεσία για την παραγραφή τελών είναι συγκεκριμένη,η μη εφαρμογή του νόμου από τους αρμοδίους υπαλλήλους(με εισήγηση τους προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο) είναι παράβαση καθήκοντος,τόσο για τους υπαλλήλους αλλά και για τους αιρετούς!!!!!!!
Αυτή είναι η νομοθεσία.Λογαριασμοί που έχουν βεβαιωθεί έως και την 26 Ιουνίου 2010, δεν μπαίνουν στη ρύθμιση και είναι παραγεγραμμένοι
Σύμφωνα με το Άρθρο 174 Διαγραφή χρεών του N. 3463/06 (ΦΕΚ 114/08.06.2006 τεύχος Α') η διαγραφή των χρεών γίνεται με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Για την παραγραφή αξιώσεων των ΟΤΑ κατά τρίτων εφαρμόζονται αναλόγως οι σχετικές διατάξεις περί παραγραφής απαιτήσεων του Δημοσίου ήτοι τα άρθρα 86-89 του Ν.2362/1995.
  Σύμφωνα με τις διατάξεις τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 86 του Ν. 2362/1995: Οι αξιώσεις των δήμων για την είσπραξη φόρων, τελών , δικαιωμάτων, εισφορών και αντιτίμου προσωπικής εργασίας παραγράφονται μετά την παρέλευση πενταετίας από την λήξη του οικονομικού έτους, μέσα στο οποίο βεβαιώθηκαν οριστικά Σύμφωνα με την αριθμ. 63255/17-7-1969 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «οριστική» θεωρείται η βεβαίωση από τότε που η Δ.Ο.Υ. ή ο δημοτικός ταμίας εκδίδει το τριπλότυπο παραλαβής εισπρακτέων. Δηλαδή «οριστική» θεωρείται η ταμειακή βεβαίωση. Εάν πρόκειται για χρέος καταβλητέο σε δόσεις, οι οποίες βεβαιώνονται πριν καταστούν ληξιπρόθεσμες, η παραγραφή αρχίζει από την λήξη του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο κάθε δόση κατέστη ληξιπρόθεσμη
-ΠΡΟΣΟΧΗ MONO oι αξιώσεις για την είσπραξη των λοιπών εσόδων (μισθωμάτων, προστίμων του Κ.Ο.Κ., προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων ,κατασκευών κ.τ.λ.) παραγράφονται μετά την πάροδο είκοσι (20) ετών από την λήξη του οικονομικού έτους μέσα το οποίο βεβαιώθηκαν οριστικά (άρθρο 6 ΑΝ 344/1968, Εγκ. Υπ.Εσωτ. 63255/17-7-1969, ΕφΑθ 1/1991 ΕλλΔνη 1663, ΤρΔΠρΑθ 9879/90 ΔιΔικ 1991).  

7 σχόλια:

ευρυνόμη είπε...

http://evrinomi.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ειναι καλύτερα εσεις που διοικειτε τον Δημο Ωρωπου να φοράτε φούστες παρά παντελόνια που μέσα δεν εχουν αρ....α.
Πόσο μικρά ανθρωπάκια εισαστε ρεεεεε

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΕΡΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΚΑΚΟΜΙΡΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΤΗΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΟΙΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΟΥ
ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Όχι πράξεις με κύριο συστατικό την άφεση αμαρτιών των… αμαρτησάντων......γράφει η έμισθη πένα και έχει δίκιο . Έπρεπε πριν τις εκλογές να διέγραφε τα χρέη ύδρευσης όπως επί χρόνια έκανε ο ρουσσης και έβγαινε με ποσοστό 100% δήμαρχο .ΜΕΓΑΛΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια οτι ο Αντιδημαρχος, έκανε μήνυση στον δήμαρχο για το λιμενικό ταμείο? Αν είναι αλήθεια τοτε ο Αντιδήμαρχος απο την Περσία το πιστεύει αυτό που λεει, οτι σε λίγο Δήμαρχος Ωρωπού θα είναι αυτός..

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 27 Μαΐου 2015 - 4:47 μ.μ.,
ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ " Αντιδήμαρχος απο την Περσία" , ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ Η ΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΗ .ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΛΕΓΞΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ.ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Μ........Ο ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΩΝ ΟΜΒΡΥΩΝ.